Release 2.1

Het is weer tijd voor een update, en deze keer is het een flinke. We hebben zelfs besloten om onze releasenummering voor deze te veranderen. Dus in plaats van 'Release 10' noemen we deze update 'Release 2.1'.

Allereerst brengt deze release onze user interface weer in lijn met het nieuwe kleurenschema dat we in september lanceerden. Maar belangrijker is dat er veel aanpassingen zijn gedaan aan de gebruiksvriendelijkheid, er nieuwe ruimtes worden geïntroduceerd en de basis wordt gelegd voor meer interactieve functies! Hieronder bespreken we de belangrijkste veranderingen.

ClassManager

Nieuw menu en UI: We hebben de user interface aangepast aan de nieuwe huisstijl die we eerder hebben geïntroduceerd. Je ziet dat het kleurenschema is gewijzigd en het menu aan de linkerkant nu minder ruimte inneemt. Bovenaan de pagina zie je nu de naam van de organisatie en (rechts) je eigen naam. De opties voor instellingen, ondersteuning en uitloggen zijn verplaatst naar een uitklapmenu onder je naam.

Nu we toch bezig waren, hebben we ook goed gekeken naar kleine verbeteringen om de gebruikservaring beter en sneller te maken. Het dashboard neemt minder ruimte in, formulieren zijn geoptimaliseerd of opnieuw ontworpen, 'terug'-knoppen hebben vaak een meer logische bestemming, en je persoonlijke ruimteoverzicht wordt getoond in een handige lijstweergave.

De nieuwe gebruikersinterface, met aan de linkerkant het nieuwe menu.
Je accountinstellingen, supportpagina en uitlogknop zijn verplaatst naar rechtsboven.

  • Eigen oefen/trainingsruimte: Wanneer je je aanmeldde, kreeg je altijd een standaardruimte genaamd 'campus'. Dit was nogal een ingewikkelde ruimte voor veel beginnende gebruikers, dus hebben we die vervangen door een nieuwe eenvoudige oefenruimte. Hier kun je rustig in je eentje oefenen met de belangrijkste bediening. Als je je al hebt aangemeld en het wilt proberen: je kunt de oefenruimte vinden onder 'Ruimtes' > 'Voorbeelden'.

De nieuwe prive trainingsruimte, waar je rustig kan oefenen met de bediening.

  • Verbeterde ondersteuning voor VR-headsets: Al iets eerder uitgebracht, maar de 'uitnodiging' bevat nu ook een link met VR-toegangscode. Dit helpt je om gemakkelijk met een VR-headset deel te nemen aan een sessie. De link kan worden gebookmarked in een WebXR browser (bijv. op Meta Quest) en toont een toegangspagina voor alle klassen in jouw organisatie. Studenten voeren eenvoudigweg de VR toegangscode in om deel te nemen aan de sessie.

De nieuwe uitnodiging met een speciale link voor VR headsets. Deze link is uniek voor jouw organisatie en kan worden opgeslagen als bookmark in de headset.
Rechts zie je de toegangspagina
, samen met knoppen om eenvoudig de toegangscode in te voeren.

  • `Sessies` in plaats van `klassen`: Het is je misschien al opgevallen, maar we hebben besloten het woord `sessies` te gebruiken in plaats van `klassen`. Niet alles wat mensen in de agenda zetten is ook echt een 'les', dus deze term is een betere manier om te beschrijven wat er op imedu gebeurd.
  • Kies een eigen afbeelding voor jouw ruimtes: Wanneer je dezelfde locatie(s) gebruikt voor meerdere ruimtes, kan het moeilijk zijn om ze te onderscheiden als ze allemaal dezelfde afbeelding hebben in de ClassManager. Daarom kun je nu een aangepaste afbeelding uploaden op de detailpagina van de ruimte. Zoek naar de knop 'wijzigen' op de afbeelding.
  • Sneller je ruimte terugvinden: Een simpele verandering, maar zoooo fijn als je aan meerdere ruimtes werkt: de lijst met ruimtes op je dashboard en 'Spaces' pagina is nu gesorteerd op iets wat we 'laatst gebruikt' noemen. Telkens wanneer je een ruimte invoert (bv. om inhoud toe te voegen) of de beschrijving wijzigt, komt die ruimte bovenaan te staan. Dit maakt het veel makkelijker om de laatste ruimte te vinden waar je mee bezig was.
  • Nog makkelijker een nieuwe ruimte toevoegen: Dit was al iets eerder uitgebracht, maar we hebben de stappen voor het toevoegen van een ruimte versimpeld. Er is een stap verwijderd en je kunt direct beginnen met het selecteren van een standaardruimte of een aangepast ontwerp.
  • Software-updates, bugfixes en beveiligingspatches: Deze release bevat ook nogal wat bugfixes, belangrijke software- en beveiligingsupdates en optimalisaties. Dit maakt het voor ons veiliger en gemakkelijker om de applicatie te onderhouden en in de toekomst meer functies toe te voegen!

imedu.world

  • Bij het bouwen van een ruimte kun je nu ook een poster met de leerlingeninstructies (PDF) vinden in de content bibliotheek. Dit is een goede optie als je de 'Student guide' niet gebruikt, of als je een ruimte maakt voor VR-headsets (de 'guide' werkt niet hetzelfde op een headset).
  • Het avatar scherm wordt opgedeeld in categorieën, en de lijst wordt beter weergegeven, zodat je makkelijker de beschikbare avatars kan vinden.
  • Er was een bug waarbij je heel kort alle geluiden hoorden als je een ruimte opende. Deze is opgelost.
  • In Meta Quest (2) kon je niet door PDF's bladeren, dat werkt nu ook zoals het moet.
  • We hebben de bediening wat kleiner gemaakt door de knoppen wat meer naar de randen te verplaatsen. Niet iedereen heeft een grote monitor, dus door deze uit de weg te halen heb je wat meer ruimte. Ook zijn de kleurenschema's voor de lichte en donkere modus zijn verbeterd.

De nieuwe verkleinde UI van imedu wereld met meer 'view-space', getoond in dark-mode.

Single sign-on & SURFCONEXT:

Standaard zijn studenten en bezoekers in imedu anoniem. Maar wanneer je rapportages of uitgebreide toegangscontrole wilt toevoegen, kunnen we nu integreren met verschillende exterene 'single sign-on' oplossingen. Voor Nederlandse hogescholen en universiteiten kunnen we nu bijvoorbeeld integreren met de single sign-on oplossing 'Surfconext' van SURF. Als jouw organisatie is aangesloten kun je je studenten laten inloggen met hun universiteitsaccount en tevens de overdracht van privacygevoelige gegevens minimaliseren. Neem contact op met ons support team op hello@imedu.nl als u meer wilt weten.

Later deze week

De volgende updates worden de komende week toegevoegd. Volg onze LinkedIn-pagina, of kijk in de Class Manager om op de hoogte te blijven.

  • Een nieuwe campus: Terwijl imedu allemaal aparte virtuele leerervaringen toevoegt aan uw bestaande leerprocessen, geeft de nieuwe campus u een 'virtueel huis' dat altijd open is en waar leraren (en leerlingen!) elkaar kunnen ontmoeten, oefenen met het platform of kleine evenementen kunnen organiseren. Het bevat een plein, een groot podium, een expositieruimte en een kelder met portalen om meer 'always on' locaties toe te voegen.

    Aangezien dit de eerste versie is zijn we erg enthousiast en benieuwd hoe dit gebruikt gaat worden, dus laat het ons weten! De gedeelde campus is beschikbaar vanaf het 'Medium plan' en voor enkele geselecteerde klanten die het willen testen.
  • Meer kant-en-klare ruimtes: Naarmate we meer voorbeelden zien en meer ervaring krijgen met leerruimtes, willen we u een set 'kant-en-klare' ruimtes aanbieden rond bewezen leermethoden. Dit betekent dat we in de komende weken het aantal standaardruimten dat u ziet wanneer u een ruimte toevoegt, zullen verminderen. Maar maak je geen zorgen, het betekent niet dat de locaties verdwijnen. Je kunt ze nog steeds gebruiken wanneer je je ruimte helemaal opnieuw opzet, of ze toevoegen als extra locaties aan bestaande ruimtes. 

Still need help? Contact Us Contact Us